Afscheidsconcert Hans Barkmeijer in de Doelen

Foto gekregen van onze meezingende kleindochter Luna!

Op maandagavond 11 maart 2019 was de grote zaal van de Doelen in Rotterdam gevuld met mensen (jong en oud) die waren gekomen om op muzikale wijze afscheid te nemen van Hans Barkmeijer, die met pensioen gaat. Hans was een bevlogen leraar, maar ook dirigent van enkele koren. Hij was in dienst van het Rudolf Steiner College, waar ook mijn zoon Kim, onze ex-schoondochter Rosa en hun dochter Luna van hem muziekles hebben gehad.

We leerden Hans al kennen, toen we van Hengelo naar Krimpen aan den IJssel verhuisden. Hij en zijn vrouw Saskia hadden , net als wij, kinderen op de Vrije (lagere) School aldaar. Onze Mara en hun Sarah werden vriendinnen. Hans was in die tijd pianostemmer en zorgde ook voor ons instrument. Hij zong. Ik zong. We traden af en toe samen op met o.a. duetten van Schumann, Bach (Matthäus) , Händel (Messiah) en Haydn (Schöpfung).

Toen onze zoon Kim naar het Rudolf Steiner College ging, werd Hans er de muziekleraar. Sympathiek, inspirerend en met een groot hart voor de kinderen en de klassieke muziek. Een groots moment was “HET ZANGFEEST van 7 VRIJE SCHOLEN”, waarop o.l.v. Hans het “Gloria” van Vivaldi (Ouderkoor) en “Die Sieben Worte Jesu am Kreuz” (Leerlingenkoor) van C.Franck in de Doelen werden uitgevoerd. Kim zong in het leerlingenkoor. Ik stond er als één van de solisten samen met Annelies Prins, Harjo Pasveer, Wil Teekens en Paul Hörmann. De cd is een mooi aandenken aan die prachtige belevenis.

Hans heeft me vaker ingehuurd in die periode. En altijd was het weer met groot plezier dat ik met hem samenwerkte. Hij was een dirigent naar mijn hart. Hij had respect voor de mensen. De sfeer was prettig en ontspannen. Ik voelde me vrij. We waren natuurlijk ook verbonden door onze interesse in de antroposofie.

We wonen tegenwoordig in de Belgische Ardennen. We konden niet bij zijn afscheid aanwezig zijn, omdat ik op 22,23 en 24 maart in Rotterdam moet zijn om in het koor van een andere, mij heel dierbare dirigent, 12 Fabels van Jean de la Fontaine te zingen. ( zie mijn vorige 2 blogs) Het is altijd een heel geregel om oppas te vinden voor onze dieren, planten en huis. Het leuke is echter dat onze kleindochter Luna en haar moeder meezongen tijdens dit afscheidsconcert in de Doelen van 11 maart 2019! Zo is de cirkel rond …

Rest mij alleen nog om Hans en Saskia hele goede jaren te wensen met elkaar en hun kinderen en kleinkinderen. Pensioen betekent niet dat je het rustig krijgt. Wel genieten! Heel erg bedankt voor al het moois dat je mij, mijn dierbaren en al die anderen hebt gegeven Hans. Harte-groet, Marijke

Zondag is uitverkocht!
Welkom in La Roche voor ons Trio MaGMa Paasconcert!

N.B. Deze website houdt in april 2019 op te bestaan.

One thought on “Afscheidsconcert Hans Barkmeijer in de Doelen

  1. Naar het afscheid van de heer Barkmeijer geweest in de Doelen . 3kleinkinderen zongen in het koor . Wat er gepresteerd is met zoveel kwaliteit is m.i. niet te evenaren . Het is een groot verlies voor het Rudolf Steiner College dat de heer Barkmeijer met pensioen gaat . Hopelijk is er een waardig opvolger . Een avond om nooit te vergeten , leerlingen die een klassiek repertoire met de juiste intensiebrachten . Ik heb enkel superlatieven .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *