– Herinneringen aan pianist Hugo van Neck, vriend en collega (2)

Deze week zult U  7 korte filmpjes op mijn weblog vinden. De filmpjes hebben allemaal dezelfde 9 seconden introductie, waardoor ze een eenheid vormen. Daarnaast zal ik 2 van onze improvisaties plaatsen. Met grote dank aan mijn man Eric die ze voor me maakte!

 

Mijn hart ligt sterk bij kinderen en muziektheater. Daarom zult U veel beelden zien langskomen van Hugo en uitvoeringen voor kinderen, zoals op De Dag van de Romantische Muziek te Rotterdam. We kennen Hugo natuurlijk vooral in opnames met virtuoos pianospel voor volwassenen. De kinderen zijn echter de toekomst. En ze hebben zo’n eigen wonderschone wereld, waar nog zoveel vrijheid en creativiteit bestaan.

 

Hugo heeft zijn steentje (rotsblok) bijgedragen aan hun muzikale opvoeding via plezier en gekkigheid, warme aandacht en virtuoos pianospel.

In dit korte filmpje ziet U Hugo op de 25-jarige bruiloft van Eric en mij. Naast hem zit ons kleindochtertje Luna. Inmiddels een hele grote kleindochter… In het volgende gedeelte treedt Hugo op in De Doelen. Een jongen van een jaar of 12 speelt een stukje op de vleugel. Even later kruipt Hugo er achter en neemt het thema over en maakt er een groots werk van…

Dank je Hugo. Rust zacht…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *