Schults Ingelse Van Tol

Organo Pleno

Wouter Schults en ik maken erg leuke dingen mee in de kerk van La Roche. Afgelopen vrijdag speelde Wouter weer tijdens de Evangelisatie Dienst. Ik kwam luisteren. Ik had erg slecht geslapen en voelde mijn keel dichtzitten. Dat was de reden dat ik die dag niet wilde zingen maar orgel spelen.

In Nederland had ik vorig jaar orgelboeken in Klavarskribo gekocht, geschreven door Christiaan Ingelse. Zijn vrouw, Anneke Ingelse, heeft de aquarel voor het omslag gemaakt. Toen ik Wouter de boeken liet zien, vertelde hij me dat hij jarenlang met Christiaan heeft samengewerkt. Dat ze ooit een lp hebben gemaakt met muziek van Bach, opgenomen in een kerk in Den Haag. Op een gegeven moment mocht ik ook orgel spelen. Wouter zette de Prelude nr. 1 van Bach voor mijn neus: “de Ave Maria van Gounod…” Daarna speelde ik een paar werkjes uit het boek van Ingelse. (Organo Pleno)

Ik was even in de sacristie om de muziek van de cd-speler weer aan te zetten. Toen ik terugkwam, stond Wouter met een jonge vrouw te praten. Zij bleek een professionele sopraan te zijn. We wisselden visite-kaartjes uit. Tegenwoordig lijkt iedereen van een leeftijd, dat ze mijn dochter of zoon kunnen zijn… Vanmorgen ben ik op zoek gegaan naar de site van deze Carolien van Tol (die overigens een bijna-buurvrouw van Wouter blijkt te zijn geweest in Kijkduin!!). Carolien heeft een echte, hoge sopraanstem. Ze heeft muziektheater en zang gestudeerd. Het is de moeite waard om even een kijkje op haar site te nemen. Carolien en ik delen een bepaalde manier van in het leven staan. We houden er beiden van om verschillende kunstvormen te combineren. We beperken ons niet tot  het klassieke repertoire. De kerk is belangrijk in ons leven. We houden van alle kleuren en schilderen graag bij de klanken van muziek en zang.

2 thoughts on “Schults Ingelse Van Tol

    • Leuk!! Op onze trio MaGMa site staat ook een blog. Misschien dat je dat ook interessant vindt. Het gaat over ons bezoek aan Luik, de diverse kerken e.a. en aan het atelier van een luitenbouwer. Op http://www.triomagma.eu
      Fijne vakantie nog! Marijke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *