– Sinterklaascadeau van ons Trio MaGMa

Het is de tijd van Sinterklaas. Ik zie op het Nederlandse Journaal regelmatig dat dit kinderfeest de Nederlanders heel wat zorgen bezorgt. Gelukkig is het Sinterklaas Nieuws met Dieuwertje Blok een stuk plezieriger en ver weg van alle beslommeringen van de volwassenen. 

Gisteravond was ik met onze Trio MaGMa organist-klavecinist Gérard Lambert bij het Sinterklaasfeest van de school van Samrée. Ik wilde graag eens ervaren hoe dit feest hier gevierd wordt. Er waren geen Zwarte Pieten. Er was alleen een Sinterklaas met donkere brillenglazen die niet sprak om herkenning te voorkomen. De kinderen voerden een toneelstuk op met het thema “Beroepen” (Métiers) en er werden veel liedjes en dansjes uitgevoerd. Tot slot kwamen ze allemaal op het podium om het slotlied te zingen, dat door Gérard begeleid werd. Ik geef U de tekst van het refrein, die natuurlijk in het Frans is, want we wonen hier in Wallonië.

 Sinterklaas kwam op het podium en ontving de kleintjes met hun ouders, broertjes en zusjes. Er werden zakken snoepgoed uitgedeeld. Er werd een foto genomen. Het was een reuzeleuke avond en de zaal was tot de nok toe gevuld met kinderen, hun ouders en grootouders en hun broers en zussen. 

Ons Trio MaGMa wil ook graag cadeautjes uitdelen: Eric maakte voor U 2 video’s  van 2 aria’s uit Armide van Lully van ons Herfstconcert in de kerk in Dochamps (18 november 2018). U kunt kiezen voor de aria “Ah! Si la liberté” door op o.o7  óf voor “Venez, venez haine implacable” door op 1. 29 te klikken.

 

We wensen iedereen een heel gezellige Sinterklaasavond!

Marijke

 

2 thoughts on “– Sinterklaascadeau van ons Trio MaGMa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *